Žaliųjų citrinų tortas

tortas

Reikės:

  • 2 pakelių sausainių
  • 80-90g sviesto

Cirtininiam įdarui:

  • 4 žaliosios citrinos
  • kondensuoto pieno indelis

Grietinėlės kremui:

  • 300ml grietinėlės
  • 2-3valg.š. cukraus pudros.

Eiga:

Laimus pamerkti į verdantį vandenį. Sausainius susmulkinti iki miltų ir sumaišyti su lydytu sviestu. Gautą masę sudėti į apvalią atsegamą torto formą arba į tartaletės formą, gerai suspausti ir suformuoti kraštelius, kad laikytųsi citrininis įdaras. Pagrindą kepti 180 laipsnių orkaitėje 10min.

Citrininis kremas:

Kol kepa pagrindas išplakti trynius. Tada supilti kondensuotą pieną ir dar paplakti apie 3min.

Citrinas išimti iš vandens nutarkuoti žieveles, išspausti sultis ir supilti į gaminamą kremą ir gerai išmaišyti.

Pagamintą kremą supilti ant iškepusio ir šiek tiek atvėsinto pagrindo ir vėl dėti kepti 15min. 180 laipsnių orkaitėje. Iškeptą tortą reikia atvesinti bent 3val.

Grietinėlės kremas:

Grietinėlės kremą geriausia gaminti tik prieš pat patiekiant tortą. Grietinėlę su 1v.š . cukraus pudros plakti kol pradės tirštėti. Tada sudėti likusią cukraus pudrą ir plakti kol pasidarys kreminės konsistencijos. Šis kremas turi gautis pakankamai saldus, kad subalansuotų citrininio įdaro skonį. Paruoštu kremu storai aptepti torto viršų. Aš aptepimui naudoju konditerinį švirkštą, kad lygiau pasiskirstytų kremas.

Geriausiai mano aplinkoje įvertintas tortas. Burnoj rūgštu ir saldu sušoka tokį šokį, kad sekančią dieną jo norisi vėl. Tai labai paprastas, jokių specialių kulinarinių įgūdžių nereikalaujantis tortas.

Nekeiskit žaliųjų citrinų į geltonąsias, nes gausis per rūgštu! Šitam tortui patinka leisti laiką šaldytuve.

Shopping Cart
Scroll to Top